Tips & Råd

När man bestämt sig för att anlita ett måleriföretag är det en hel del att tänka på för att få ett bra, hållbart och bestående resultat. Anlitar man en seriös och duktig målare går arbetet fortare och man kan lita på att slutresultatet blir det bästa.

Träfasader

Färg är mer än bara något som ska förgylla ett rum eller en husfasad. Den ska vara beständigt mot fukt och skydda den underliggande fasaden. Det är här du märker om du har fått ett arbete bra utfört och det är också då du i längden sparar pengar. Ett korrekt utfört arbete blir lättare att fortsätta underhålla. Det blir också billigare när du ska måla eller tapetsera om nästa gång, om underarbetet är rätt och noggrant utfört.

Det är också viktigt att du inte väntar för länge. Har du en träfasad är det viktigt att du tänker på funktionen och ser över när det är dags att måla om. Väntar du för länge riskerar du att få byta ut panelen och i värsta fall kan huset bli fuktskadat.

Färgkvalité

Intet att förglömma är färgkvalitén. Vad är det för färg din målare använder? En bra färg är en hållbar färg som också kommer med garanti. Skulle något vara fel på färgen behöver du som kund inte bekymra dig. Många färger kommer idag med garanti på 10-15 år beroende av val. Prata gärna med oss om dina önskemål. En färg skall också vara bra och godkänd ur miljösynpunkt.

När vill du ha arbetet utfört

Eftersom måleriyrket är lite säsongsbetonat och det bara går att måla utvändigt under sommartid, är det klokt att vänta med det invändiga arbetet till vintern. Då är det lågsäsong och man behöver inte vänta med att få hjälp. Dessutom kan man i många fall få arbetet utfört till ett lite bättre pris.

Vill man ändå vänta till sommaren är det viktigt att höra av sig i god tid innan för att säkerställa sig om att få tag i en duktig målare.